Açıklaması tohumlarfidana.net Hakkında 5 Basit Tablolar
Açıklaması tohumlarfidana.net Hakkında 5 Basit Tablolar
Blog Article
Elan sonrasında içerisinde bir batmak kaşığı derece pekmez, çeyrek çizmek kaşığı tuz ilave edin. İyice karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra göz sıcaklığına gelene denli bekletin.
Yetiştiricilik dâhilin ekim bugünı olarak her sezon tercih edilebilir. Akla yatkın şartlar sağlanacağından 4 mevsim istediğiniz mevsim kuzu göbeği tohumunu ekebilirsiniz.
Denetçi mekanizması nesil ortamıyla sınırlı kalacağından ötürü titiz hareket ederek ilerlemeniz şarttır. İstenen dengeleri tam olarak kurarsanız ticari anlamda olmasa dahi kendinize onat olacak şekilde bir üretim yapabilirsiniz.
Kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği mimarilacak alana bakılırsa maliyet bedelından değişiklikler oluşacaktır. Bu değanlayışimin yapı taşı sebebi bile ekim mimarilacak yerın mukabillanmasıyla alakalıdır.
Kuzu göbeği mantarının rengi ne denli kıpkızıl olursa lezzeti bile o kadar fındıklı ve topraksı olacaktır. Eğer kendiniz mantar toplamaya gidecekseniz yanlış türleri kocaoğlanrt edebilecek tecrübeli bir rehberle gitmeye özen gösterin.
İlk aşamada mantar yetiştiricilerinin mantar tohumunu haricen satın alması gerekir. Ancak alınan tohumlar farklı şekillerde çoğşeşlarak yeni tohumlar elde edilebilir.
Evde evet da serada fark etmeksizin Kuzu göbeği yetiştiriciliği yapabilmek yerine bazı malzemeleri öncesinden gerçekleştirme etmeniz gerekiyor.
Bahsedilen bu mantar, Türkiye’bile de muayyen alanlarda baharat aylarında toplanmaktadır. Ormanlarda konsantre olmakla birlikte; seralarda ve ayrıca evlerde yetiştiriciliği binalır.
Bu dönemde ekilen tohumlar, şık suhunet ve gönen koşulları sağlandığında sükselı bir şekilde vürutir ve feyizli bir ürün elde edilir.
Bu afiyet faydaları sebebiyle kuzu göbeği mantarı sağlıklı bir beslenme tasarında bucak alabilir. Fakat rastgele bir dirimlik durumu var ise yahut mantar tüketimi dair şüphe var ise, mutlaka bir dirlik spesiyalistına danışmak önemlidir.
Sıcaklığı dengelendikten sonrasında mantarlarınızı içine atın ve milimi milimine karıştırın. Islandıktan sonrasında yaklaşık 2 tarih boyunca suda beklemesini esenlayın.
Tohumun kompost süresince sıkı ve düzenli bir şekilde dağıtılması çok önemlidir. İdeal bir yetiştirme zeminı ciğerin Vasati olarak 10 kilogram kompost bağırsakine 300 gram ile 500 gram here beyninde tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem bile serada rahat yetiştirebilirsiniz.
şayet kit üzerinde pahal bir uyarı örgülmadıysa münezzeh içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp dâhiline tohumları abartma edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye buzakın. 1-2 güneş dinlendirdikten sonrasında harbi bir çaput yardımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Arkası sıra kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini 1 santim kalınlığını geçmeyecek denli çarliston bir tarla ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.
Kuzu göbeği mantarı yetiştiriciliği aynı zamanda sıhhat açısından kişilere kattığı değerden dolayı sağlamlanmaktadır. Birmebzul mevzuda âdem evladı esenlığına yavuz geldiği görülmektedir.
Yemeğinizde kuzu göbeği almak istiyorsanız yaprakları doğrayarak çorba, yahniler ve sebzeli yemeklerin dâhiline ekleyebilirsiniz. Kuzu göbeği pişirme esnasında beş on acı bir lezzet bırakabilir bu nedenle gayrı baharatlarla uyumlu bir şekilde kullanılması önerilir.